当前位置:首页 » 招生排名 » 大学英语泛读5答案

大学英语泛读5答案

发布时间: 2023-07-08 19:39:20

『壹』 大学英语精读第一册unite1-5的答案

网络提示:输入内容已经达到长度限制,请及时采纳答案,谢谢

上海外语教育出版社 董亚芬主编
第一册Book1 Unit1答案
1)e

2)g

3)j

4)a

5)b

6)i

7)c

8)d

9)h

10)f

1) handling

2) summarized

3) process

4) absorb

5) are bound to

6) feel free

7) for instance

8) strategies

9) complained

10) has committed to memory

11) Nevertheless

12) rely on

13) Apart from

14) command

1) over and over again

2) at a time

3) put it into practice

4) watching out for

5) by no means

6) concentrate on

7) In addition t

8) in detail

1)action

2)employ

3)announce

4)examination

5)communication

6)express

7)compose

8)improvement

9)concentration

10)management

11)consider

12)motivate

13)development

14)movement

15)discuss

16)operate

17)division

18)proction

19)ecate

20)repeat

1) additional

2) add

3) addition

4) addition

1) effectively

2) effect

3) effective

4) effect

1) helpful

2) help

3) helpless

4) help

5) helplessly

6) helpfully

7) helpful

1) reliant

2) reliable

3) reliance reliable

4) relies

5) reliably

6)

1) repetition

2) repeating

3) repeatedly

4) repeated

5) repetition

1) In my opinion

2) According to Mary

3) In our opinion

4) According to today's papers

5) In most doctors' opinion According to most doctors

1) Shakespeare was not only a dramatist but also an actor.

2) Miss Crain not only took me home in her car, but also came the next day to see if I had recovered.

3) Hainan Island attracts tourists not only in winter but also in summer.

4) There is always a black market not only in Britain, but also in other European countries.

5) At the Athens Olympics in 2004, Liu Xiang not only won a gold medal in the 110-meter hurdles, but also broke the Olympic record.

1) It is true that your sentences are all grammatically correct, but they don’t make any sense.

2) It is true that they lost that battle, but they still went on fighting.

3) It is true that Tom’s very clever and hardworking, but I still don’t think he is the right person for the job.

4) It is true that learning English is by no means easy, but we can make the task easier by using some learning strategies.

1) strategies

2) frequently

3) over and over again

4) commit to memory

5) acquaintance

6) watch out for

7) communicate

8) process

9) opportunities

10) rely on

11) put into practice

12) absorbed

1) if

2) about

3) it

4) know

5) up

6) as

7) addition

8) even

9) into

10) other

11) for

12) while

1) memorize

2) a matter of

3) taught

4) shelf

5) realize

6) written

7) idiomatic

8) join in

9) difference

10) gain a good command

翻译

1) 史密斯太太对我抱怨说,她经常发现与自己十六岁的女儿简直无法沟通。

Mrs. Smith complained to me that she often found it simply impossible to communicate with her 16-year-old daughter.

2) 我坚信,阅读简写的 (simplified) 英文小说是扩大我们词汇量的一种轻松愉快的方法。

I firmly believe that reading simplified English novels is an easy and enjoyable way of enlarging our vocabulary.

3) 我认为我们在保护环境不受污染 (pollution) 方面还做得不够。

I don’t think we’re doing enough to protect our environment from pollution.

4) 除了每周写作文外,我们的英语老师还给我们布置了八本书在暑假里阅读。

In addition to/Apart from writing compositions on a weekly basis, our English teacher assigned us eight books to read ring the summer vacation.

5) 我们从可靠的消息来源获悉下学期一位以英语为母语的人将要教我们英语口语。

We’ve learned from reliable sources that a native English speaker is going to teach us spoken English next term/semester.

6) 经常看英语电影不仅会提高你的听力,而且还会帮助你培养说的技能。

Seeing English movies on a regular basis will not only improve your ear, but will also help you build your speaking skills.

7) 如果你们对这些学习策略有什么问题,请随便问我。我将更详细地进行讲解。

If you have any questions about these learning strategies, please feel free to ask me. And I’ll explain them in greater detail.

8) 那个加拿大女孩善于抓住每个机会讲汉语。这就是她为什么三年不到就熟练地掌握了汉语口语的原因。

The Canadian girl is good at seizing every opportunity to speak Chinese. That’s why she has gained a good command of spoken Chinese in less than three years.

附: Reading Activity及 Guided Writing

1) F

2) F

3) F

4) F

5) F

6) T

7) T

8) T

9) T

10) F

1)d

2)a

3)c

4)a

5)a

6)d

7)c

8)c

1) 如果你想得到更好的成绩,你就能得到。 是的,即便是智力一般的学生无需多下工夫也能成为尖子生。

2) 当然,学习不应该占用时间表上的全部空 余时间。留出时间休息,搞一点业余爱好和娱乐也是很重要的。

3) 略读可以帮助你将阅读速度提高一倍,同 时也可以提高你的理解能力。

4) 如果你定期复习你的笔记和课本,你就能 更深刻地领会这些材料的内容,你的记忆也会保持得更长久。

5) 改进你的学习习惯将会提高你的学习成绩。

1) At first she didn’t want to go. Later, however, she changed her mind.

2) I have read one of his novels as well as a few of his plays.

3) He neither knows nor cares what happened.

4) It was a cold snowy day and he had no money left for food.

5) It rained heavily last night but I went to the show anyway.

6) The book is e tomorrow. Therefore, I have to rush through it tonight.

7) Hurry up, or you’ll be late.

8) I enjoy classical music. So does she.

9) You may get there either by sea or by air.

10) He must be ill, for he is absent today.

11) I never saw him again. Nor did I hear from him.

12) Both Mr. and Mrs. White were shocked by the news.

Book1 Unit2答案
1)e

2)c

3)b

4)h

5)g

6)i

7)d

8)j

9)f

10)a

1) retire

2) device

3) contact

4) conquered

5) gave up nearby

6) all by herself

7) nightmare

8) accomplished

9) Moreover

10) by far

11) was determined

12) turned over

13) Fortunately

14) following

15)In spite of

1) can't help feeling/can't help thinking

2) wakened

3) dissuade him from

4) set out to improve

5) had previously met

6) by far the most

1) experience

2) inexperience

3) experiencing

4) inexperienced

5) experienced

6) experienced

1) doubtful

2) doubts

3) doubted

4) undoubtedly

5) doubtfully

6) undoubtedly

1) fortune

2) Fortunately

3) unfortunate

4) Fortunately

5) Unfortunately

6) fortunate

7) Misfortunes

1) American

2) an American

3) China

4) a Chinese

5) Canada

6) Canadian

7) English

8) an Englishman

9) France

10) a Frenchman

11) Japan

12) Japanese

13) a Greek

14) India

15) Indian

16) German

17) a German

18) Spain

19) Italian

1) beaten/defeated

2) defeated

3) won

4) defeated

5) won

6) beat/defeated

1) It was a 28,500-mile voyage.

2) We took a five-day tour.

3) That student wrote a ten-page report.

4) Sam's new apartment is in a twelve-story building.

5) It is a thirteenth century castle.

6) They are fourth year students.

7) It is first-class material.

8) It is definitely second-class work.

1) They looked both ways before crossing the street.

2) I made my decision after talking to Sir Francis.

3) They had dinner before going to the concert.

4) Chichester sent a radio message to London after succeeding in sailing round Cape Horn.

1) He was determined to carry out his plan in spite of his illness.

2) They aren't doing well in school in spite of their intelligence.

3) He isn't very happy in spite of his wealth.

4) He isn't a very good basketball player in spite of his height.

1) what you have written

2) what we should always keep in mind

3) What they saw in China

4) what we can do today

1) In spite of

2) cancer

3) determined

4) accomplish

5) set out

6) voyage

7) dissuade

8) give up

9) covered

10) previously

1) conquer

2) about

3) succeeded

4) between

5) through

6) high

7) sail

8) follow/take

9) round

10) then

11) but

12) As

13) made

14) fast

15) did

16) ever

17) that

1) hard to reach

2) adventure

3) set out

4) sprung up

5) rough

6) worried

7) carried out

8) worst

9) lifted high

10) floated away

翻译

1) 幸好附近有家医院,我们立刻把他送到了那里。

Fortunately there was a hospital nearby and we took him there at once.

2) 胜利登上乔治岛 (George Island) 后,船长向指挥部 (the headquarters) 发了一份无线电报。

After succeeding in landing on George Island, the captain sent a radio message to the headquarters.

3) 他决心继续他的实验,不过这一次他将用另一种方法来做。

He is determined to continue his experiment but this time he'll do it another way.

4) 她在读这部小说时,不禁想起了她在农村度过的那五年。

When she read the novel, she couldn't help thinking of the five years she had spent in the countryside.

5) 玛丽觉得单靠自己的力量执行她的计划是困难的。

Mary thought it difficult to carry out her plan all by herself.

6) 我们认为他不能在一刻钟内走完那段距离,但他却成功地做到了这一点。

We didn't think he could cover the distance in a quarter of an hour, but he succeeded in doing it.

7) 甚至在他的医生告诉他患有肺癌之后,奇切斯特仍不肯放弃环球航行的宿愿。

Even after his doctor told him he had lung cancer, Chichester would not give up his old dream of sailing round the world.

8) 我正忙着做一种新的捕鼠 (rats) 装置时,马克走来拖着我出去看花展了。

I was busy making a new device for catching rats when Mark came and dragged me out to a flower show.

附: Reading Activity及 Guided Writing

1) He is old.

2) Swim the English Channel.

3) They thought he was crazy.

4) Because they think the Channel is the greatest challenge to them

5) He wanted to be the oldest person ever to swim the Channel.

6) He is doing his training hard and swims 7 and a half miles a day.

7) He doesn't think much of that swimmer.

8) No, she didn't.

9) He wrote this article before he attempted the Channel.

1) F. He began training to swim the English Channel at the age of 56.

2) F. He was asked the question over and over.

3) F. He does offer answers, though in an indirect way.

4) T.

5) F. He trained fairly hard.

6) F. The main reason is that he was not mentally ready.

7) T.

8) T.

1)c

2)b

3)a

4)d

5)c

6)a

1) 不管你是20岁还是58岁,都喜欢接受挑战,干些带有冒险意味的事儿;而为横渡英吉利海峡做准备,远比在超市打工有意义,尤其是当你有所选择的时候。

2) 正是这

『贰』 大学英语精读大二册 修订本 高等学校教材 上海外语教育出版社 第五单元102页 三篇阅读理解的答案

大学英语精读第三版第二册Book2Unit5答案 上海外语教育出版社 董亚芬主编

1)h

2)e

3)a

4)g

5)f

6)d

7)b

8)c

1)makes up

2)fraction

3) perspectives

4) from year to year

5) poisonous

6) liberate

7) crept

8) transparent

9) to make matters worse

10) consume

11) be replaced

12) interior

13) has disappeared

14) came about

1) has served as

2) may do harm to

3) makes up

4) convert them into

5) in all likelihood

6) from year to year

7) compete with for

8) is essential to

1) poisonous

2) joy

3) treacherous

4) religious

5) prosperous

6) spontaneous

7) humorous

8) mysterious

9) jealousy

10) curious

11) cautious

12) ridiculous

13) ambition

14) generous

15) virtue

16) error

1) fast-growing

2) fast-moving

3) good-looking

4) far-reaching

5) outstanding

6) ill-fitting

7) high-sounding

8) everlasting

1) ill-planned

2) well-paid

3) well-designed

4) well-read

5) newly-wed

6) well-meant

7) widespread

8) far-fetched

1) at first

2) firstly/first

3) First of all

4) first of all/first

5) firstly

6) first

7) at first

8) at first

1) A ballet dancer who does not practice every day loses a lot of skill, as does a musician.

2) Almost all the teachers at the training centre were women, as were the majority of the learners.

3) The first lines gripped him; as did the next verse; and then the whole poem.

4) Isaac watched her winning smile, as did every man in the group.

5) Anyone accompanying a disabled person will be admitted to the meeting, as will guide dogs.

6) The second indivial session began with a review of the homework assignment, as did all sessions.

1) It is believed that between 50,000 and 100,000 people in this country, who are free of symptoms, are likely to be carrying the HIV virus.

2) During this period, it is estimated that half a million people were killed in the communal violence that flooded the country.

3) When it is discovered that a substance harms women's reproctive health, women of childbearing age are usually kept from jobs that might expose them to it.

4) Official figures give average class sizes as forty to fifty, but it is reported that in the rural areas there are often seventy to eighty children in a class.

1) apparent

2) disappear

3) pressure

4) widespread

5) collapse

6) alternative

7) does us no harm

8) tissue

9) liberate

10) visible

11) radiation

12) by itself

13) consume

14) in all likelihood

1) grow

2) hotter

3) seem

4) run

5) fall

6) melt

7) means

8) away

9) retreat

10) to

11) necessarily

12) possible

13) so

14) exist

15) gained

16) though

17) found

18) another

19) piled

20) stay

21) causing

22) flooded

23) farther

1) planet's

2) average

3) directly

4) temperature

5) too cold for most life

6) In fact, it is frozen

7) thick

8) hot enough to melt lead

9) The Earth absorbs most of the energy that reaches its surface and re-emits it as heat

10) In doing so, we are setting the stage for a warmer Earth

翻译

1) 如果富有的国家多花些钱搞绿色工业, 而不是去建立军事机器和制造核武器,当今许多广泛存在的污染问题将会逐渐消失。

If the rich countries spent more money on green instries, instead of on building up military machines and nuclear weapons, many of today's widespread pollution problems would graally disappear.

2) 烧煤的时候,不仅消耗房子里面的氧气,而且还散发出有毒的气体。

The burning of coal not only consumes the oxygen in the house but also gives out poisonous gases.

3) 显然,找到替代能源对我们经济的稳定发展是至关重要的。

Apparently, finding alternative energy sources is essential to the steady development of our economy.

4) 太阳能电池(solar cell)能吸收阳光并把它变成电。

Solar cells can absorb sunlight and convert it into electricity.

5) 如果地球上的温度继续年复一年地上升,极地的冰帽将会开始融化,沿海城市中一半的建筑物很可能会消失在劈啪飞溅的海浪下面。

If the temperature on the Earth continues to go up from year to year, the polar ice caps will begin to melt and, in all likelihood, half of the buildings in coastal cities will disappear beneath splashing sea waves.

6) 因为这些生物很小并且常常躲在叶子茂密的植物下面,肉眼并不都可以看见。

Because these creatures are small and tend to hide beneath leafy plants, they are not always visible to the naked eye.

7) 由于受到原子辐射,他最终在工作时倒下了。

As a result of exposure to atomic radiation, he finally collapsed at work.

8) 有明显的证据表明工作上的重压与身体的某些毛病有联系。

There is distinct evidence of the connection between heavy pressure of work and some disorders of the body.

大学英语精读第三版第二册Book2Unit5 上海外语教育出版社 董亚芬主编

『叁』 大学英语精读5课后翻译题答案

我把所有答案给你 自己找吧关键是我不知道具体哪一题 我有所有答案如果要的话继续问 答案如下:unit5

TEXT A

V
1.compromise 2.content 3.Unfortunately 4.indivial 5.gamble 6.spun
7.atractive 8.afterwards 9.tradition 10.unique 11.arose 12.energetic

VI
1.a little 2.and so on 3.as well 4.give way to 5.in the same way as
6.had in mind 7.most of the time 8.have been on their feet
9.went off 10.are named after 11.has no right to 12.sorted out

VII
1.compromise with,over 2.lying,in 3.lie on 4.content with
5.call at 6.called on 7.named,after 8.active in 9.opinions about
10.opinion of

VIII
1.uncertain 2.unkown 3.unable 4.unfortunate 5.incorrect
6.impatient 7.illegal 8.irregular 9.irrelevant 10.improper

IX
hiker winner loser painter teacher actor

manager : a person who directs the affairs of a business, a sports team, etc.
murderer :a person who murders someone
owner :a person who owns something
player :a person who plays a game or a musical instrument
ruler :a person who rules
conctor:a person who directs the playing of a group of musicians or a person employed to collect money and give out tickets on a bus or train
director :a person who directs something
sailor :a person who works on a ship
visitor :a person who visits a place or someone
inventor :a person who invents something

X
1.What a pity you won?ˉt be back before I leave!
2.What a pity (it is) to waste the food!
3.What a pity she isn?ˉt here!
4.What a pity that we can die only once for our country!
5.What a pity that some of the best acting on stage today can only be seen by so few 6.people!What a pity you can?ˉt swim.

XII
1.That's where 2.That's why 3.that's where 4.That's what 5.That's how
6.That's how 7.that's when 8.that's when 9.that's what 10.That's where

XIII
1.married 2.advice 3.compromise 4.way 5.remain
6.arose 7.name 8.tradition 9.unique 10.question
11.made 12.mind 13.suggested 14.how 15.some

XIV
1.They are Mary?ˉs sons Robert and William. One is named after her father, the other is named after her grandfather.
2.He is not content with what he has already got. What a pity he never understands that happiness lies in contentment.
3.She is very active in classroom activities. I am sure that she will make a good teacher.You may have different opinions about it, but I hate the idea of urging people to drink,
4.especially at a dinner party.
We are prepared to give way a little to them on minor problems, but we will never 5.compromise with them on major questions of principle.
Robert didn?ˉt usually get much exercise ring the year, while his wife Mary was on her 6.feet most of the time. That was why it was impossible, or difficult at least, for them to choose a place they both liked for their holiday.
David is a young writer with a high opinion of himself. He thinks that his writing style is 7.unique and refined. But unfortunately, that is not the case.
All I want to say is that as indivials we enjoy many different rights but we have no right to do anything harmful to society.

TEXT B
I
1.effective 2.argument 3.alert 4.typical 5.avoid 6.patience 7.hostile
8.mention 9.significant 10.complain 11.bothered 12.historical 13.tempted 14.selfish

『肆』 大学英语精读5翻译和答案

所有答案?

LZ可以去图书馆借下这本书..

『伍』 谁有现代大学英语精读3第二版 unit 5 silent spring 课后答案

Ⅰ. 1. traffic 2. crowded 3.fan 4.least 5. low
6. along 7. cross 8.through 9. goodbye 10.elevator
Ⅱ.11. drank 12.been 13. finishes 14. lying 15. having
Ⅲ. 16. B 17. A 18 A19. D 20.B 21. D 22. A 23. A 24.C 26.A 25. D 27. B 29. D 28. B 30.A 31. B 32. C 33. A34.C 35. B
Ⅳ. 36. doesn’tshe 37. haven’t they 38. didshe 39. couldn’t she 40does he
41. can she 42. does he 43. didn’the 44. willthere 45. shallwe
46. will you 47. didn’tthey 48.Whatwill, belike 49. Cross 50. cost
Ⅴ.51.B 52.C 53.D 54.A 55.D 56.A 57.C 58.C 59.A 60.D
Ⅵ. 61- 65CADBD 66-70. BCADD

『陆』 全新版大学英语听说教程第二版听说教程5答案

一、1~5 BCDCC 6~10 DBACB二、1.volunteering 2.noisy 3.changed 4.studying 5.to keep
三、1.It seems 2.How would 3.Whose house 4.should be allowed 5.don't;is
四、1.is strict with 2.is good for 3.concentrates more on 4.at present 5.the other day 6.failed the exam
五、1~5 CDAEB
六、1.concentrate2.experience 3.rules 4.learn 5.present

『柒』 大学英语精读5同步测试答案

1-5 ACDAD 6-10ADCAB11-15 BADCD 16-20ACDCB21-25 BBCDC 26-30 ACADC31-35DDBAC 36-40 CABAD41-45 CBDAA 46-50 DBCBD51-55 BACCB 56-60 DCBBC61-65 ACAAB66-70 DCBBA71-75 CDFAE76. When she gets excited. / When something goes herway.77. She felt embarrassed / awkward.78. Not to do the “silly dance” inpublic.79. She will continue to sing. / She won’t stop singing.80. Beingoneself. / Being who he / she is.短文改错:81. ... friend calling Emily.calling → called82. ... things that like ... 去掉that83. ... whatshe asked ... asked后加for84. ... she has borrowed! has →had85. ..., though she said ... though → but86. ... she could remember ...could → couldn't或could后加not87. ... madethe list ... the → a88. ... gave them to ... them → it89. For my surprise, ...For → To90. ... a dirt T-shirt. dirt → dirtyOne possible version:DearEditor,Rubbish is now one of the main environmental problems.With theincreasing population, more and more rubbish is proced every day and somerubbish does great harm to the environment: it pollutes the air, the soil andthe water. Today many cities are troubled by mountains of rubbish. It not onlyaffects our daily life but results in serious illnesses.We must find a betterway to deal with rubbish. First of all, rubbish should be put in differentplaces according to whether they can be recycled or not. Secondly, everybodymust realise that it is everybody's ty to keep the environment clean.Finally, I think that laws must be passed on how to deal with rubbish.Yourssincerely, Li Hua部分解析单项填空:21. D。have a(n) ...effect on sb. 对某人有…… 影响;growth 在句中意为“成长”,是不可数名词,且其后有of children限定,表特指,故其前用the。22. C。根据答语中的Sorry及表示转折的but可知,此处指“事情很紧急(urgent)”。concerned 担心的;major 主要的;scary恐怖的,吓人的。23.A。hold 与the sports meet 之间是逻辑上的动宾关系,又根据the day after tomorrow 可知hold 这一动作尚未发生,故用不定式的一般式的被动语态作定语,修饰the sports meet。24. B。玛丽总是被鼓励去游泳的目的是增强腿部的“力量(strength)”。energy精力,活力;protection 保护;position 位置。25. D。have no choice butto do sth. 别无选择只能做某事;do nothing but do sth. 什么都不做,只是做某事。26. B。根据答语“那很危险”可知应答者不让孩子们晚上出去。Absolutely not!(绝对不行!当然不可以!)符合语境。hopefully希望如此;thankfully 谢天谢地;rarely极少地。27. B。分析句子结构可知,空格后为定语从句,且定语从句中缺少地点状语,故选where,相当于in which。28. C。根据答语“别担心。我喜欢软一点的”可知,上句是说“融化(melts)前赶快吃掉你的冰淇淋”。expand 膨胀;dissolve溶解;recycle再循环。29. A。complain to sb.about sth.向某人抱怨某事。30. A。该句中make 后接复合宾语,to get there on time 是真正的宾语,故用it 作形式宾语。31. D。根据tomorrow 可知用将来时。这是一个there be句型,故选D项。32. D。题意:塑料燃烧时会散发出(give out)气体,这种气体对人有害并且会严重污染大气。take in 吸收;take away 拿走;give up放弃。33. B。由“没有多少时间了”可知,应选in a nutshell(简言之,概括地讲)。in other words 换句话说;in a way 在某种程度上;one after another 一个接一个地。34. A。根据上句“我想这不是个坏主意”可知,I couldn't agree with you more.(我完全同意)符合语境。35. C。根据答语中的Yes 可知,应答者将尽力按时完成这项工作。I'lldo my best我将尽力而为。完形填空:话题:个人情感本文是夹叙夹议文。一位年轻人从松鼠跳跃树枝得到启发,从而鼓起勇气,决心为心仪的职位冒一次险。36. C。让你垂涎的梦想就是你想用尽一切办法使之成为“现实(reality)”的梦想。37. A。由下文的... take a risk ..., he landedsafely in a position 可知,这位年轻人在工作中遇到了麻烦,不知如何“面对(face)”。38. B。由下文的But it still landed ... on a branchseveral feet lower 可知,松鼠是从一棵“高(high)”树跳到另一棵。39. A。松鼠想跳到另外一棵树的树枝上。aimfor 以……为目标。40. D。由下文的the jump lookedimpossible可知,松鼠离它想跳的树枝很远。out of reach够不到。41. C。由下文But 一词可知,松鼠没有跳到它想跳的树枝上。miss在此处为fail to reach之意。42. B。虽然未达到目标,但松鼠仍然“安全地(safely)”跳到了较低的树枝上。下文的never seen one of them get hurt是提示。43. D。松鼠继续跳跃,最终到了自己“想要(wanted)”到达的那根树枝。44. A。老人认为松鼠不断跳跃的场面很“有趣(funny)”。45. A。很多松鼠如年轻人看到的松鼠一样“跳跃(jump)”。46. D。“很多松鼠错过目标”与“从未看到一只松鼠受伤”之间是转折关系,故选but。47. B。由下文的to take a chance 可知,松鼠“冒险(risk)”去跳跃树枝。48. C。松鼠是在树之间跳跃。49. B。松鼠尝试从很高的树跳跃到另外一棵高树上,是做好了准备去冒险。be prepared to do sth.准备做某事;乐意做某事。50. D。年轻人看到松鼠跳跃树枝的勇敢,反问自己是否缺少“勇气(courage)”面对工作中的困境。51. B。由下文的he landed safelyin a position可知,年轻人“决定(decided)”冒险做他想做的事情。52. A。年轻人所得到的这个职位是他原来觉得“决不(never)”可能的。53. C。54. C。由松鼠跳跃树枝的故事可知,定下如奔向月亮的远大志向,“纵使(Even if)”不能到达,也会跻身于繁星之中,也会比你现在的位置更高、更好。end up以……结束。55. B。既然人生短暂,时光易逝,为何不努力去实现最精彩的人生呢?possible可能发生的。阅读理解:A篇(自然)本文是记叙文。文章介绍了美国历史上一次严重的气候灾难。56. D。细节理解题。根据第二段的thewind picked up earth 和第三段的the angry mountain of st 可知,黑色星期天发生的是一场沙尘暴。57. C。推理判断题。根据第三段Lila Lee说的I was sure I was going to die 可知,面对1935 年那场沙尘暴,她感到非常惊恐。58.B。篇章结构题。根据上文可知,正是因为粘合土壤的草皮被铲掉,才导致沙尘暴的发生。59. B。细节理解题。由倒数第二段的DuringWorld War Ⅰ, there was good rain and wheat prices were high. But after the war,prices dropped 可知,一战以后,小麦价格下跌导致了一些人放弃了土地。B篇(周围的人)本文是记叙文。文章介绍了十二岁女孩Anna Koppelman 创办慈善组织来帮助他人的故事。60. C。推理判断题。从第三段的Igot there and saw the kids' faces light up 可知,孩子们脸上喜悦的笑容说明了安娜初次举办的慈善生日宴会很成功。61. A。细节理解题。根据第四段的she has been amazed at the amount oftime, energy, and resources people have been willing to donate to her cause 可知,很多人支持安娜的慈善组织。62. C。推理判断题。根据倒数第二段的encourages others to form BirthdayFairies clubs 和最后一段的she'd like to see Birthday Fairiesclubs in schools across the United States and in other parts of the world 可知,安娜希望传播她的善举。63. A。标题归纳题。本文主要介绍了十二岁女孩Anna Koppelman 开办慈善组织Birthday Fairies 来帮助他人的故事。A项中的A sweet cause 指代Anna Koppelman 所从事的慈善活动是一项能带给人们美好、甜蜜的事业。C篇(热点话题)本文是议论文。文章就图书馆是否应该提供视频游戏进行了讨论。64. A。细节理解题。休斯顿公共图书馆的事例是对上一句Adding video games has helped somelibraries attract more visitors 的进一步补充。由于提供视频游戏,休斯顿公共图书馆的访问者越来越多。65. B。词义猜测题。文章第一段的调查报告显示人们对图书馆提供视频游戏的喜爱,而第二段however 的转折引出了人们对此事的讨论,由此可知,并不是所有人都赞成图书馆提供视频游戏。故该短语有“支持”的意思。66. D。主旨大意题。本文作者从一项研究报告开始,引用两位读者的观点,展开了对图书馆是否应该提供视频游戏的讨论。D篇(旅游)本文是应用文。文章是一项迷你冒险活动的广告宣传。67. C。细节理解题。由文中的Return ferry crossing to VancouverIsland 可知,此次活动有乘船旅行部分。68. B。细节理解题。由ActivitiesYou Can Choose (paid locally)部分所列的Whale watching US$70-$90 可知,观看鲸鱼是可以自由选择的活动。69. B。细节理解题。由文中的Accommodation:3 nights camping withequipment(except the sleeping bag)可知,游客需自备睡袋。70. A。推理判断题。由文中的datescan be chosen to suit your needs 可知,Private Departures 更加灵活,游客可自行决定出发日期。选做题参考答案及解析参考答案I. 1-5 DDABD 6-10 CBCAC11-15 BADCD16-20 BCDBDII. 1-5 DBBDD解析完形填空:话题:社会本文是说明文。文章介绍了一个回收利用旧物品的项目。1. D。由上文的has got used torecycling ...可知,回收旧物品对Thornebrooke 小学的学生来说已经成为一种“习惯(habit)”。2. D。3. A。由下文的pays the schoolfor the old procts 可知,Thornebrooke 小学通过“回收(recycling)”旧物品“得到(earned)”了钱。4. B。通过回收旧物而获利是一种为学校“集资(raising money)”的方式。5. D。由下文的The cartridges are refilled andresold. Used electronics are made into new procts 可知,回收再利用可以为地球“节约(saving)”资源。6. C。学生们习惯了回收旧物品,说明他们已经“意识(realized)”到为地球节约资源。7. B。回收再利用是一件“正确的(right)”事情。8. C。由下文的free boxes to send the collected materials by post 可知,Thornebrooke小学把回收的旧物品“ 寄给(mails)”FundingFactory。9. A。Thornebrooke 小学和FundingFactory是合作关系。学校寄东西,“反过来(in turn)”,公司为这些旧物品支付一定的费用。10. C。除了旧手机和旧的油墨盒,FundingFactory还“接受(accepts)”其它的电子产品。11. B。由下文的It provides free posters ...and freeboxes ... 可知,FundingFactory提供的便利使得学校很“容易(easy)”参与。12. A。学校给FundingFactory 邮寄回收的旧物品,从而得到新产品或者现金。either ... or ... 是固定搭配,“或……或……”。13. D。回收再利用旧物品的项目会对世界和未来“产生影响(making a difference)”。14. C。全社会可以共同合作是这些绿色项目传递的一个“重要的(important)”信息。15. D。FundingFactory 是一家接收学校邮递旧物品的公司,而当地的企业捐赠给学校旧产品。由此可知,通过Funding-Factory 项目,当地企业和学校建立了“联系(connections)”。16. B。FundingFactory 项目的目的是为了“帮助(help)”学校。17. C。由上文的their used procts 可知,被回收的东西都是企业准备“扔掉(throw away)”的。18. D。由Lewis has bought new equipment可知,学校通过FundingFactory 项目得到钱从而购买新设备。19. B。因为被当地媒体报道,故学生们对回收再利用感到“兴奋(excited)”。20. D。Feagin Mill 学校回收了本来要被当地企业扔掉的旧产品,而这是一件对环境保护有益的事情,故他们的努力是“与环境有关的(environmental)”

『捌』 大学英语阅读理解及答案

大学英语阅读理解及答案

对于大学英语阅读,学会速读和略读很重要,一个字一个字的去看很花时间。下面是我分享的.大学英语阅读理解练习题,希望能帮到大家!

大学英语阅读理解及答案【1】

Swimming is one of those activities that can be learned early in life. Little children can learn to swim as soon as they walk. In fact, you need the same skills in walking as in swimming. However, I believe that five is the best age to learn. By five or six, a child knows fear of water, a very important thing to know. It's wise to be afraid, to recognize true danger. Young ones understand that the water can sometimes be very dangerous.

To really benefit from swimming, every swimmer should learn, as soon as possible, these four basic strokes; butterfly, backstroke, breastroke, and crawl. I feel that one of these-the breaststroke-is different from the others, since some young swimmers use this stroke naturally, without any training.

In swimming there are certain rules every swimmer should follow:

1. Never swim alone! No matter how good you are in the water, don't risk drowning by swimming alone. If you swim by yourself , with no life guards or friends with you, you may get into trouble.

2. Don't go beyond your abilities. Most swimmers know enough not to swim too far from the bank or the beach, Showing off by doing dangerous tricks is no good. Swim safely and you will continue to swim and alive.

3. Don't smoke. Swimming depends on a healthy body; good lungs are part of it.

4. Work at any activity that builds muscles.

9. Little children can learn to swim as soon as _____.【 B 】

A. they can talk

B. they start walking

C. they have no fear of the water

大学英语阅读理解及答案【2】

Americans spend their free time in various ways.

America is a country of sports—of hunting, fishing and swimming, and of team sports like baseball and football. Millions of Americans watch their favorite sports on television. They also like to play in community orchestras(管弦乐队),make their own films or recordings, go camping ,visit museums, attend lectures, travel, garden, read, and join in hundreds of other activities. The people also enjoy building things for their homes, sewing their own clothes, even making their own photographs. They do these things for fun as well as for economy.

But as much as Americans enjoy their free time, the country is at the same time a"self-improvement" country. More than 25 million alts continue their ecation, chiefly by going to school in the evening, ring their own free time, at their own expense. Added to the time spent on personal activities, Americans a1so devote a great amount of their time to the varied needs of their communities. Many hospitals, schools, libraries, museums, parks, community centers, and organizations that assist the poor depend on the many hours citizens devote to these activities, often without any pay. Why do they do it?

There are several answers. The idea of cooperating and sharing responsibility with one another for the benefit of all is as old as the country itself.

When the country was first founded in 1776,it was necessary for the settlers to work together to live. They had crossed dangerous seas and risked all they had in their struggle for political and religious freedom. There remains among many Americans a distrust of central government. People still prefer to do things themselves within their communities, rather than give the government more control.

Sometimes people offer their time because they wish to accomplish something for which no money is paid, to do something that will be of benefit to the entire community. It is true that some people use their leisure because they are truly interested in the work; or they are learning from the experience.

No matter what the reason is, hundreds of thousands of so called leisure hours are put into hard, unpaid work on one or another community need.

13. This passage is mainly about ________ . 【 B 】

A. why America is a country of sports

B. how Americans spend their free time

C. why America is a "self-improvement" country

14. The writer mentions the foundation of the country in order to indicate ________.【 C 】

A. the early history of America

B. the American people's determination to live

C. the reason for Americans' willingness to cooperate and share responsibility

15.Which of the following best explains the meaning of the underlined word “leisure"【 C 】

A. work time B. energy C. spare time

16.What can we infer from the text【 A 】

A. The first settlers left their hometown for political and religious reasons.

B. Many Americans don′t trust the central government.

C. American people enjoy building things for their homes just for fun.

大学英语阅读理解及答案【3】

Early one morning, more than a hundred years ago, an American inventor called Elias Howe finally fell asleep. He had been working all night on the design of a

sewing machine but he had run into a very difficult problem: It seemed impossible to get the thread to run smoothly around the needle.

Though he was tired, Howe slept badly. He turned and turned. Then he had a dream. He dreamt that he had been caught by terrible savages whose king wanted to kill him and eat him unless he could build a perfect sewing machine. When he tried to do so, Howe ran into the same problem as before. The thread kept getting caught around the needle.

The king flew into the cage and ordered his soldiers to kill Howe. They came up towards him with their spears raised. But suddenly the inventor noticed something. There was a hole in the tip of each spear. The inventor awoke from the dream,

realizing that he had just found the answer to the problem. Instead of trying to get the thread to run around the needle, he should make it run through a small hole in the center of the needle. This was the simple idea that finally made Howe design and build the first really practised sewing machine.

Elias Howe was not the only one in finding the answer to his problem in this

way.

Thomas Edison, the inventor of the electric light, said his best ideas came into him in dreams. So did the great physicist Albert Einstein. Charlotte Bronte also drew in her dreams in writing Jane Eyre.

To know the value of dreams, you have to understand what happens when you are asleep. Even then, a part of your mind is still working. This unconscious(无意识的), but still active part understands your experiences and goes to work on the problems you have had ring the day. It stores all sorts of information that you may have

forgotten or never have really noticed. It is only when you fall asleep that this part of the brain can send messages to the part you use when you are awake. However, the unconscious part acts in a special way. It uses strange images which the conscious part may not understand at first. This is why dreams are sometimes called “secret messages to ourselves”.

1.According to the passage, Elias Howe was________.【 C 】

A. the first person we know of who solved problems in his sleep

B. much more hard-working than other inventors

C. the first person to design a sewing machine that really worked

2.The problem Howe was trying to solve was________.【 A 】

A. how to prevent the thread from getting caught around the needle

B. how to design a needle which would not break

C. where to put the needle

3.Thomas Edison is spoken of because________.【 B 】

A. he also tried to invent a sewing machine

B. he got some of his ideas from dreams

C. he was one of Howe’s best friends

4.Dreams are sometimes called“secret messages to ourselves” because___.【 A 】

A. strange images are used to communicate ideas

B. images which have no meaning are used

C. we can never understand the real meaning

大学英语阅读理解及答案【4】

The greatest recent changes have been in the lives of women. During the

twentieth century there was an unusual shortening of the time of a woman’s life spent in caring for children. A woman marrying at the end of the 19th century would

probably have been in her middle twenties, and would be likely to have seven or eight children, of whom four or five lived till they were five years old. By the time the youngest was fifteen, the mother would have been in her early fifties and would

expect to live a further twenty years, ring which custom, chance and health made it unusual for her to get paid work. Today women marry younger and have fewer

children. Usually a woman’s youngest child will be fifteen when she is forty-five and is likely to take paid work until retirement at sixty. Even while she has the care of

children ,her work is lightened by household appliances(家用电器)and convenience foods.

This important change in women’s way of life has only recently begun to have its full effect on women’ s economic position. Even a few years ago most girls left school at the first opportunity and most of them took a full-time job. However, when they married, they usually left work at once and never returned to it. Today the school-leaving age is sixteen, many girls stay at school after that age ,and though

women tend to marry younger ,more married women stay at work at least until shortly before their first child is born. Many more after wads, return to full or part-time work. Such changes have led to a new relationship in marriage, with both husband and wife accepting a greater share of the ties and satisfaction of family life, and with both husband and wife sharing more equally in providing the money and running the home, according to the abilities and interest of each of them.

5.We are told that in an average family about 1990________.【 D 】

A. many children died before they were five

B. the youngest child would be fifteen

C. seven of eight children lived to be more than five

D. four or five children died when they were five

6. When she was over fifty, the late 19th century mother________.【 D 】

A. would expect to work until she died

B. was usually expected to take up paid employment

C. would be healthy enough to take up paid employment

D. was unlikely to find a job even if she is now likely

7. Many girls, the passage says, are now likely to ________.【 D 】

A. marry so that they can get a job

B. leave school as soon as they can

C. give up their jobs for good after they are married

D. continue working until they are going to have a baby

8. According to the passage, it is now quite usual for women to ________.【 C 】

A. stay at home after leaving school

B. marry men younger than themselves

C. start working again later in life

D. marry while still at school

;
热点内容
四川农业大学申请考核博士 发布:2025-10-20 08:58:11 浏览:981
福田雷沃重工本科生待遇怎么样 发布:2025-10-20 08:53:49 浏览:575
华为要本科生吗 发布:2025-10-20 08:25:41 浏览:550
2008年青岛本科生工资 发布:2025-10-20 08:04:24 浏览:444
东北大学艺术考研 发布:2025-10-20 07:38:35 浏览:299
我的大学生活txt 发布:2025-10-20 07:35:28 浏览:25
人民大学外语系考研 发布:2025-10-20 07:31:12 浏览:894
上海交通大学考研辅导班 发布:2025-10-20 07:24:54 浏览:420
华中农业大学细胞生物学考研群 发布:2025-10-20 07:09:36 浏览:558
南京大学2016考研线 发布:2025-10-20 06:43:12 浏览:930